Qon tahlilini topshirishga majbur bo‘layotgan bemorlarning eng keng tarqalgan muammosi - past gemoglobin, ya'ni kamqonlik. Ushbu ko‘rsatkichni oshirishning ikki yo‘li bor, deb yozadi "Ortodoks" tibbiy portali.
Birinchisi, oddiy - muayyan dori preparatlarini qabul qilish. Ikkinchisi, murakkabroq - oziqlanish ratsionini o‘zgartirish va mahsulotlar yordamida gemoglobinni oshirish.
Ikkinchi variantda rioya qilish kerak bo‘lgan uch qoida mavjud:
1. Don mahsulotlari va suli yormasi - nonushta.
2. Qaynatilgan jigar, tuxum, mol go‘shti, qizil rangdagi sabzavotlar - mukammal tushlik.
3. Qaynatilgan yoki bug‘da tayyorlangan baliq, dengiz mahsulotlari, tofu pishlog‘i, qizil rangli mevalar, qora achchiq shokolad - kamqonlikdan aziyat chekuvchilar uchun ayni muddao.