Qoʻshimcha funksionallar
-
Tungi ko‘rinish
Sarimsoqning yana bir foydali xususiyati ma'lum qilindi
Foto: Fotolia / Floydine
Britaniyaning Nottingem universiteti olimlari sarimsoqning iste'mol qilinishi saratonning ba'zi turlari, yurak-tomir kasalliklari va ikkinchi turdagi qand kasalligining rivojlanishi xavfini kamaytira olishini aniqlashdi.
Sarimsoqning foydasi uni tayyorlash usuliga ko‘ra o‘zgaradi, biroq olimlar bu usullardan qaysi biri eng yaxshisi bo‘lishi haqida bir xulosaga kelishmagan.
Olimlarning aytishicha, sarimsoqning oltingugurt saqlovchi komponentlari hujayra va to‘qimalarda gazsimon moddalar signal molekulalarining miqdorini o‘zgartirishi mumkin. Bu molekulalar fiziologik va biokimyoviy jarayonlarni keltirib chiqaradi.
“Bu sohada kasalliklar xavfini kamaytirish usullarini topish va inson sog‘lig‘ini mustahkamlash uchun katta maydon qolmoqda”, deb aytgan tadqiqot mualliflaridan biri Piter Rouz.
Mavzuga oid
10:00 / 03.11.2025
«Men g‘alaba qozondim»: saratonni yengib o‘tish tarixi
11:46 / 20.10.2025
50 turdagi saratonni erta bosqichda aniqlovchi qon tahlili sinovdan o‘tkazildi
21:32 / 11.10.2025
Jo Bayden saraton kasalligini davolashning yangi kursini boshladi
08:02 / 29.09.2025