Jahon | 08:26 / 16.06.2018
27004
1 daqiqa o‘qiladi
Odamlar nega zararli taomni xush ko‘rishi aniqlandi
Yyel universiteti olimlarining aniqlashicha, zararli, biroq uglevodlar va yog‘larga to‘la bo‘lgan mazali taom miyani rag‘batlantirish tizimini «yoqishi mumkin». Bu haqda Medical Daily yozmoqda.
Ekspertlar tadqiqot o‘tkazishdi, uning davomida odamlarga turli yaxna yeguliklar fotosurati ko‘rsatildi. Ularda yog‘lar, shakar va uglevodlar miqdori juda katta bo‘lgan.
Tadqiqot natijalariga ko‘ra, zararli taomning ko‘rinishi miya rag‘batlantirish markazida boshqa variantdan ko‘ra ko‘proq neyronlarni yoqishga qodir.
Olimlarning fikricha, bu reaksiya shu bilan bog‘liqki, bunday taom nisbatan yaqinda paydo bo‘ldi hamda kishilar hozircha unga xotirjam reaksiya bildira olmaydi.
Mavzuga oid
21:40 / 03.10.2024
Dunyodagi sayohat qilish uchun eng arzon va qimmat davlatlar ma’lum bo‘ldi
13:48 / 02.10.2024
Nima uchun Everest dunyodagi eng baland cho‘qqiga aylangan? Olimlar javob berdi
09:05 / 02.10.2024
Otalar o‘z farzandini hididan taniy olishi isbotlandi
11:43 / 01.10.2024