Koronavirusli bemorlarning ahvolini yaxshilaydigan yagona omil aytildi
Araxis, pista, kakao va vinoning tarkibidagi ACE2 fermenti koronavirus yuqtirib olgan bemorlarning ahvolini yaxshilamaydi.
Bu haqda Gamaleya nomidagi Rossiya milliy tadqiqot markazi direktori Aleksandr Ginsburg gapirib berdi.
«Aslida bemorning ahvoliga ta'sir qiluvchi hech qanday oziq-ovqat mahsuloti yo‘q», deb ogohlantirdi olim.
«Hozirgi vaqtda bemorning ahvolini faqat shu virusga qarshilik qiladigan antitana yengillashtirishi mumkin xolos. Boshqa hech narsa yordam berolmaydi», – dedi Ginsburg.
Uning ta'kidlashicha, faqat antitana virusga qarshi kurashda yordam berishi mumkin. U koronavirus bilan xastalangan va shifo topgan odamlardan olinib, bemorning tomiridan yuboriladi.
«Virusni bloklash uchun yong‘oq yoki araxis yeyish emas, balki tayyor antitana quyish maqsadga muvofiq»,- deb tushuntirdi olim.
Epidemiya boshlangan paytda odamlar virusning yuqishini oldini olish maqsadida ommaviy ravishda limon va zanjabilni sotib olishgan edi. Har ikkala mahsulot immunitetni kuchaytirsa-da, shifokorlar ularning virusni organizmga tushishiga to‘sqinlik qilmasligini aniqlashdi. Bu sarimsoqqa ham taalluqli. Mahsulot foydali bo‘lsa-da, uni virusdan saqlashi yoki davolashiga umid bog‘lash – juda xatarli. Koronavirus bilan bog‘liq vaziyatda davolanishni kechiktirmaslik lozim.
Mavzuga oid
10:06 / 16.02.2023
Koviddan keyingi sindrom bir necha oy ichida o‘zini namoyon qilishi mumkin - mutaxassis
03:31 / 16.02.2023
Koronavirusning kelib chiqishi bo‘yicha JSST surishtiruvi to‘xtab qoldi
10:02 / 31.01.2023
JSST pandemiya tugaganini e’lon qilishiga ayrim hududlardagi vaziyat to‘sqinlik qilmoqda
23:06 / 16.01.2023