Chitir-chitir, parmuda, tomchi – yaxshi somsa kerakmi?
Mazali, xushbo‘y, issiq, mehr bilan pishirilgan somsalarning o‘zbek dasturxonida alohida o‘rni bor. Mehmondorchilikda barcha taomlardan ilgari dasturxonga keladigan somsaning yaxshisini esa yeb ko‘rmasdan bilib bo‘lmaydi.
Toshkent shahrida tatib ko‘rish mumkin bo‘lgan somsaxonalar juda ko‘p. Somsaning o‘nlab turlari mavjud bo‘lib, ular bir-biridan nafaqat masalliqlari, shakli, balki pishirishning o‘ziga xos usuli bilan ham farq qiladi. Bunday paytda o‘zbek xalqi qay darajada taom tayyorlashning mohir ustasi ekanligini tushunasiz.
"Oshqoshiq"ning YouTube sahifasidagi yangi sonida chitir-chitir somsa, parmuda somsa, tomchi somsa turlari tahlil qilindi. Ularning narxi, tayyorlanish jarayoni, o‘ziga xos jihatlari ochib berildi. "Oshqoshiq"ning yangi sonini o‘tkazib yubormang.
Tavsiya etamiz
Boylar davrasi: dunyo milliarderlari Tramp inauguratsiyasida yig‘ildi
Jahon | 22:19 / 21.01.2025
Qo‘li kesilgan 2 oylik chaqaloq: uning yaqinlari shifokorlardan norozi
Jamiyat | 14:20 / 21.01.2025
100 dollarlik banknotaning eskisidan voz kechilyaptimi?
Iqtisodiyot | 11:05 / 21.01.2025
APLdagi ilk o‘zbek. Husanovning transferi haqida asosiy gaplar
Sport | 09:16 / 21.01.2025
So‘nggi yangiliklar
-
BMT bosh kotibi 2025 yildagi asosiy tahdidlarni sanadi
Jahon | 21:11 / 22.01.2025
-
G‘arbiy sohildagi qotilliklar, Isroil harbiylari iste’fosi va NATOdan madad kutayotgan Zelenskiy - kun dayjesti
Jahon | 12:28
-
Toshkentda kuchli dorilar savdosi bilan shug‘ullanuvchi guruh fosh etildi
Jamiyat | 12:20
-
O‘zbekiston hukumati a’zolari Donald Trampning inauguratsiyasini AQSh elchixonasida kuzatdi
O‘zbekiston | 12:04
Mavzuga oid
15:21 / 01.09.2023
Osiyo oshxonasi: qalampir va sarimsoqli sharq pazandaligini tahlil qilamiz
19:37 / 11.07.2023
Oilaviy ta’tilni qayerda o‘tkazish mumkin?
18:03 / 26.06.2023
Yozgi ta’tilni maroqli o‘tkazing!
19:01 / 26.05.2023