Tish pastasining xavfi ma'lum qilindi
Texas universiteti olimlarining fikricha, tish pastasi ikkinchi turdagi qandli diabetni chaqirishi mumkin. Bu haqda Chemical Research in Toxicology jurnali xabar bermoqda.
Tadqiqot ma'lumotlariga ko‘ra, tish pastasida bor bo‘lgan E171 titan dioksidi qandli diabetni keltirib chiqarishi mumkin.
Ta'kidlanishicha, olimlar diabet bilan kasallanish sonining o‘sishini tarkibida E171 bor bo‘lgan tish pastasi va kosmetikaning ommaviy ishlab chiqarilishi bilan bog‘lashmoqda.
Shu bilan birga, mutaxassislar o‘z taxminlarini 11 kishidan iborat guruhda o‘tkazilgan tadqiqot yordamida tasdiqlashdi.
Natijalarga ko‘ra, sakkiz kishidan olingan tahlil namunalarida titan dioksidi aniqlandi va ularning bari ikkinchi turdagi diabetdan aziyat chekkan.
Hozirgi vaqtda olimlar kattaroq guruhda tadqiqot o‘tkazishni mo‘ljallamoqda.
Mavzuga oid
17:18 / 05.11.2024
Raqobat kuchli: Xitoydagi ta’lim tizimi yoshlar orasida ruhiy tushkunlikka sabab bo‘lmoqda
15:55 / 05.11.2024
Homiladorlikda shakar iste’moli kamaytirilsa, bola ulg‘ayganda qandli diabetga chalinish xavfi pasayadi - tadqiqot
10:33 / 02.11.2024
Pandemiyadan keyin odamlar uydan tashqarida kamroq vaqt o‘tkazadigan bo‘ldi - tadqiqot
18:21 / 18.10.2024