Qoʻshimcha funksionallar
-
Tungi ko‘rinish
Palovmisan palov
O‘zbek palovi – bu haqiqiy oshxo‘rlar va sharqona taomlarni yaxshi ko‘ruvchilarning taomidir. Dunyoda palov tayyorlashning 100 dan ortiq retsepti mavjud bo‘lib, O‘zbekistonning o‘zida ham bir-biriga o‘xshamaydigan o‘ziga xos turlari mavjud. Boisi har bir mintaqada palov o‘zgacha retsept bo‘yicha pishiriladi. Masalan, Toshkentda “To‘y oshi” tayyorlansa, Andijonda palovga uzum barglarini qo‘shib “Kovatok palov”ni xush ko‘rishadi, Xivada esa palovning eng parhezli turi “Chalov” pishiriladi.
"Oshqoshiq"ning YouTube sahifasidagi yangi sonida yurtimizning turli xil mintaqalarida tayyorlanadigan palov turlari tahlil qilindi. Endi siz oshxo‘rlik uchun joy qidirib o‘tirmaysiz. Boisi bu savolga javobni "Oshqoshiq"ning yangi sonidan topishingiz mumkin.
Mavzuga oid
14:06 / 01.12.2025
1 kg palov qiymati: Qoraqalpog‘istonda – eng arzon, Toshkent shahrida – eng qimmat
13:52 / 03.09.2025
1 kilogramm palov tayyorlash qanchaga tushadi?
09:39 / 29.07.2025
Samarqandda bo‘lib o‘tadigan xalqaro festivalda 7 tonna palov tayyorlanadi
12:09 / 02.07.2025